A bevásárló közösségek helyi termékek forgalmazására jönnek létre szerte az országban. Célunk a helyi gazdaság élénkítése, a helyi megélhetés segítése a pénz helyben tartása által, valamint a helyi élelmiszer termelés és fogyasztás erősítése.

A Nyíregyházi Kosár működésébe pillanthatnak be az érdeklődők. Működésünk, tevékenységünk a gyakorlati terepen, Nyíregyházán.

A bevásárló közösségek szerte alakulnak az országban. A vevők csatlakozását segítő videónk a bevásárló közösséget alakító csapatoknak, közösségeknek.

A bevásárló közösségek gazdasági életben betöltött szerepe mára már senki számára nem lehet megkérdőjelezhető. Ebben a videóban ezt próbáltuk meg összefoglalni.

A bevásárló közösség egy termelőbarát módja az értékesítésnek. Rövid időt vesz igénybe, és akár személyesen ismerheted azokat az embereket, akik a Te termékeidet fogyaszták. A pénzen kívül sok hasznos információt is adnak a fogyasztók, amivel a gazdálkodási tevékenységet lehet stabilabbá tenni. Keresd meg a neked való közösséget a környékeden, vagy kezdeményezz egy közösség létrehozását!

A bevásárló közösségek esetében webshop jellegű felületen, előrendeléssel tudják a vevők minden héten megrendelni a helyi termékeket. A webshop felület mögött egy egyedi szoftver dolgozik, melyet kimondottan az ilyen közösségek működésére szabva fejlesztettünk.


Egyéni fogyasztóként csak nagyon kis hatással tudunk lenni a nagy rendszerekre, azonban közösségekbe szerveződve együttesen már komoly változásokat tudunk elérni. A hatrészes sorozat negyedik részében ilyen hazai közösségi szerveződéseket mutatunk be és kitekintünk egy kicsit Európába is.

Tartsd körforgásban!

Különös felkérést kaptunk a nyáron, a Budapest Design Week szervezőitől. A Design Hét Budapest célja, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában. A fesztivál idén a körforgásra, a ciklikus szemléletre koncentrál, és ezzel együtt egy olyan modellre, amely elősegítheti a világ élhetővé tételét. Számos olyan jelenséget, irányzatot, mozgalmat, és főleg megoldást fog bemutatni a körforgásos gazdaság területéről, amely működőképes és hathatós válaszokat ad a fenntarthatóság követelményére. És mindezt a Covid19 sújtotta időszakban, mely fokozza a társadalomban és a gazdaságban szükségszerű változások és jó válaszok megszületését.