MIÉRT JÓ EGY BEVÁSÁRLÓ KÖZÖSSÉGBŐL BESZEREZNI AZ ÉLELMISZERT?

Ma a tudatos vásárló sokféle szempontra figyelhet akkor, amikor dönt a szükséges élelmiszerek beszerzéséről. A legjobb, ha ezek közül a szempontok közül minél több meg tud valósulni.

A bevásárló közösségekben sokszor olyan közösen fejlesztett termék minősítő rendszerek vannak, amelyek segítségével a vásárló könnyen és gyorsan tud a számára fontos szempontok szerint tájékozódni.

A helyi termékek gyakran jobbak a fenti szempontok szerint, mint a globális piacról származók.

A bevásárló közösségekben meg lehet ismerni a termelőket, és a vevői visszajelzések gyorsan eljutnak hozzájuk, így a vevő maga is részt tud venni a termékek fejlesztésében. Erre egy nemzetközi élelmiszer láncban esély sincs.

Egy közösség tagjaként a helyi élelmiszer ellátás biztonságát és a biztonságos ellátó rendszert is ki lehet építeni, míg a globális piac esetén erre szintén nincs esély sem.

A klímaszorongást legjobban úgy lehet csökkenteni, ha egy aktív résztvevője lesz valaki egy olyan gazdaság újraszervezését elvégző közösségnek, amiben a cél az, hogy a gazdaság környezeti hatásait minimálisra csökkentsük.

A kis ökológiai lábnyommal működő életnek az egyik kulcsa a környezettudatos helyi gazdaság. Ha valaki egy ilyen közösséghez csatlakozik, akkor a jövőt építi.