Szolnoki Kosár Közösség

Alapítás éve: 2020
Hol működtök? Szolnok
Hány szervezőtök van? 6
Hány termelőtök van? 21
Hány önkéntesetek van? 1
Hány családot láttok el egy héten? 35
Mikor van az átadónapotok? Péntek
Honlap: szolnokkosara.hu
Hogyan kezdtétek? Hányan, és miért?
Az első alapító, Kriszta, a környezeti- és klímaválság megoldásait kereste, miután külföldről visszatért szülővárosába, Szolnokra. Hamarosan eljutott hozzá a Nyíregyházi Kosár Közösség képzésének híre, és egy helyi Kosár megvalósításához keresett társakat számos hirdetésben. Több találkozó is létrejött. A járvány kitörésekor egy helyi uborkatermelőnek segítettünk eladni a termékeit, így alakult ki a csapat. Ezután elkezdtek kapcsolódni hozzánk más termelők is.
Melyek a legfontosabb céljaitok?
Elsősorban magának a közösségnek csináljuk, a saját örömünk és jóllétünk miatt. Ugyanakkor bővülni is szeretnénk, de a kettő között nehéz megtalálni az egyensúlyt, ez az egyik legfőbb célunk.
Milyen kihívásokkal kell szembenéznetek?
Az előbb említett két cél összehangolása. Új helyre költöztünk, amely más, fenntarthatósági programoknak is helyet adna, ez a Forrás Közösségi Műhely a város belvárosában. Ez viszont költséggel jár, ezt ki kell termelnünk.
Mire van szükségetek?
Átlátható időmenedzsmentre. Jó lenne a csapatmunkáról, szervezetfejlesztésről többet tudni, és bevinni a közösségünkbe.
Van hitvallásotok? Mottótok? Szlogenetek?
Együtt lenni, tenni, venni, enni.
Mit üzennétek azoknak, akik bevásárlóközösséget indítanának?
Egy bevásárlóközösség a Föld emberi társadalmainak az összes pillanatnyi gondjára megoldás. Válasz mind az értékrendi-, mind az ökológiai-, társadalmi-, és gazdasági válságra. Miközben szerte a világban probléma az eltávolodás és az egymástól való elszakítottság, a kosárközösség a közelséget és a kapcsolatot hirdeti, és valósítja meg a gyakorlatban.

Szeretettel várjuk termelők, vásárlók kapcsolódását és a Szatyrot működtető önkéntesek jelentkezését!

Elérhetőségeink: