Szoftver bemutatás, a hálózatosodási lehetőségek a hazai bevásárlóközösségek számára

Túl a járvány időszakán és a szoftver fejlesztés akadályain, végre eljött az alkalom, mikor átadhattuk az újonnan alakuló bevásárló közösségek számára azt a szoftvert, mely a helyi termékek minél nagyobb létékű értékesítésében, a termelő és vevő közötti folyamatot, az un átadási nap ügymenetét működésével segíti.

Hét éves tapasztalatunkat gyúrtuk bele abba a fejlesztésbe, mely a helyi termék speciális értékesítési platformján , a bevásárló közösségek webshopja mögött működik.

Erre az alkalomra olyan közösségeket hívtunk, akik már elindultak a bevásárló közösségek működésének útján, az első lépésektől az indulás és működés szakaszaiban vannak. Gödöllő, Maglód, Szolnok, Szigetmonostor, Pápa, Békéscsaba akik ismerkedtek az új szoftverrel, és költöznek be, a maguk arcára formálva az aloldalakat.

A szoftver specialitása, hogy az azonos tartalom, mint átadási nap folyamat vezetése mellett, minden közösség a maga arculatára formálhatja az oldalt, így annak szín, forma és írásos tartalom vonatkozásában maguk működési minőségét valósíthatják meg. Ami azonos az leány oldalak működésében, hogy az átadási folyamatok, mint a termékek feltöltése, a vásárlás menete, a visszaigazolások, az ár mennyiség és bármiféle változtatások vagy lemondások logikája a Nyíregyházi Kosár Közösség hét éves működését és annak tapasztalatait tükrözi.

Hét órában mondtuk és mutattuk a folyamatokat, ennyi idő volt szükséges ahhoz, hogy ezek a tartalmak az érdeklődők előtt kinyíljanak, és egy átfogó megértésre találjanak. A nem épp könnyű témát, melyet teljes figyelem odaadásával lehetett csak követni, nem kissé nehezítette a meleg, mely annak a nyári napnak is adománya volt. A nap végére így az oktatás meleg családias hangulatot öltött, a székekről leereszkedtek a részvevők a szőnyegre, mint otthon a tv-ét nézve, így dolgoztunk tovább. De hát ez a csapat nem most találkozott először, hiszen korábbi képzéseken mát voltunk együtt, és az azóta a saját városokban folytatott munkákban folyamatosan részt veszünk, telefonon, messenger üzeneteken, levél váltásokon keresztül.

A hazai bevásárló közösségek alakulása, hálózatba rendeződése elkezdődött!