A szervezők bemutatkoznak

Mi olyan emberek vagyunk, akik felismertük, hogy a jövőből kibontakozni látszó félelmünket a legjobban az oldja, ha cselekszünk. Mégpedig úgy, hogy nem csak a társadalmi tünetekkel foglalkozunk, hanem azok kiváltó okaival is, és ezekre igyekszünk gyakorlatban is használható megoldást kialakítani.

Sokat tanulunk menet közben és így mindig sikerül új felfedezésre jutnunk. A bevásárló közösségek hálózatosodása egy élő, organikusan szerveződő folyamat, amiben a hálózat tagjaival együtt fejlesztjük, ezt az ügyet.

Ezért igyekszünk az eddigi tapasztalatainkat összefoglalni, és egy olyan programba összegyúrni, ami másoknak is segít erre az útra lépni.

Bízunk abban, hogy néhány év alatt Magyarországon meghatározó lesz a bevásárló közösségi mozgalom, melyben a tagok egymással szorosan együtt fognak működni. Ugyanis a helyi termelésre és fogyasztásra alapozott élelmiszer termelő és elosztó rendszerek a fenntartható fejlődés útját jelentik.

Ha kíváncsi vagy ránk, akkor itt megtalálod, hogy kikből is áll a kosár közösségek ügyének előmozdító csapata:

Palicz Ildikó: A Nyíregyházi Kosár bevásárló közösség szerveződés kezdeményezője, a Helyben a Jövőnk Egyesület -a bevásárló közösség mögött álló szervezet- elnöke.  A hazai mozgalom aktív szervezője. Fő erőssége: az idea gyakorlattá tétele.

Zalatnay László: Az alakuló Nyíregyházi Kosár Közösséget széleskörű szellemi gondolkodásával segítette, hogy a cselekedet egy valóban új gazdasági és társadalmi formát hozzon létre. A hazai mozgalom elindításának fő motorja, mondhatni kigondolója és annak szerves fejlődése közben a folyamatos rendszerré formálója.

Antal Norbert: Szervezet-, és közösségfejlesztőként segíti a bevásárló közösségek munkáját. 
Célja a társadalom gyógyulásáért tevékenykedni, korszerű szellemi értékek mentén, a gazdasági és civil élet megújításán keresztül. Az üzleti élet és a civil élet erősségeinek megmutatásával, hidat képezni az emberközpontúság és gazdasági hatékonyság között.

Szép Éva: A korai Nyíregyházi Kosár szerveződés tagja, aki sokáig vevőként és S.O.S önkéntesként tevékenykedett. Mára a helyi mozgalmunk önkéntes koordinátora, a haza mozgalomhoz pedig rendszerfejlesztői képességét nyújtja.

Kovács Kincső: Grafikus. Még diákéveiben kezd önkénteskedni a Nyíregyházi Kosár Közösségben, így szinte „belenő” a Kosárba. Vizsgamunkáinak témái sorra foglalkoznak a bevásárló közösséggel, így mára szinte teljes egységes arculat és grafikai munka az ő kezének és kreativitásának eredménye.

Forrai Mária Melinda: A belső kommunikációs munka egyik segítője. Podcastot, riportok készítésében gyakorlott, így aktív motorja a tudásmegosztásnak, ismeret terjesztésnek.

Tóth Miklós: Informatikai tudását adja a hazai mozgalom ügyéhez. Több hazai és nemzetközi közösségi szerveződés  tagjaként, jó példákkal tudja segíteni az online felületünk kialakítását.

Elérhetőségünk

kosarkozosseg@gmail.com

Segítünk

  • felvenni a kapcsolatot településed működő kosárközösségével
  • létrehozni saját településed kosár közösségét, ha még nincs ilyen
  • rátalálni azokra, akik ugyanezen törik a fejüket