A szervezők bemutatkoznak

Mi olyan emberek vagyunk, akik felismertük, hogy a klímaszorongást a legjobban az oldja, ha cselekszünk. Mégpedig úgy, hogy nem csak a társadalmi tünetekkel foglalkozunk, hanem azok kiváltó okaival is, és ezekre igyekszünk gyakorlatban is használható megoldást kialakítani.

Sokat tanulunk menet közben és így mindig sikerül új felfedezésre jutnunk. A bevásárló közösségek hálózatosodása egy élő, organikusan szerveződő folyamat, amiben a hálózat tagjaival együtt fejlesztjük, ezt az ügyet.

Ezért igyekszünk az eddigi tapasztalatainkat összefoglalni, és egy olyan programba összegyúrni, ami másoknak is segít erre az útra lépni.

Abban bízunk, hogy néhány év alatt Magyarországon sokkal erősebb lesz a bevásárló közösségi mozgalom. Bírunk abban, hogy a közösségek egymással szorosabban is együtt fognak működni. Mindezt azért szeretnénk segíteni, mert abban hiszünk, hogy a helyi termelésre és fogyasztásra alapozott élelmiszer termelő és elosztó rendszerek a fenntartható fejlődés útját képviselik.

Ha kíváncsi vagy ránk, akkor itt megtalálod, hogy kikből is áll a kosár közösségek ügyének előmozdító csapata:

Palicz Ildikó: A Helyben a Jövőnk Egyesület elnöke, A Nyíregyházi Kosár Közösség egyik szervezője. A praktikus gondolkodás megtestesítője.

Zalatnay László: Őt meg mindig visszük magunkkal 🙂 Tipikus álmodozó, aki igyekszik a földön járni. A bevásárló közösségek indításában, a közösség-fejlesztés módszereiben, szemléleteiben van sok tapaszatalata. Gyakran tart előadásokat és képzéseket ebben a témában.

Ludescher Ottó: Programozó. Ottó egy szép napon az átadási nap önkénteseként jelent meg az életünkben. Aztán hamar kiderült, hogy nemcsak hogy ért az informatikához, henem programozó is, és még arra is képes, hogy meglévő szoftverekben feltárja a hiányosságokat. Azóta Ő a csapatban, aki fejleszti a bevásárló közösségek egyik fő segítségét jelentő szoftvert.

Pataki Andrea: Kommunikációs szakember. A szelíd marketing apostola. Sok éven keresztül dolgozott a marketing klasszikus területein, a nagyvállalati marketingben, online marketingben. Néhány éve ezt a tudását a jövő társadalmának kialakítására igyekszik fordítani.

Antal Norbert: Szervezetfejlesztő.
Az organikus szervezetfejlesztési módszert követi. Sok induló és már működő közösséget segítette a szervezetfejlesztési tudásával.

Szép Éva: A rendszerfejlesztő. Évának köszönhetjük a rendet, és a rendszerességet. Önkéntes koordinátor és nagyon sok jó közösségi módszer ismerője.

Kovács Kincső: Grafikus. Minden ami design. Aktív önkéntese a Nyíregyházi Kosár Közösségnek, így nem csak hallott már a bevásárló közösségekről, hanem pontosan ismeri a bevásárló közösségek céljait, működését, közösségi folyamatait.

Forrai Mária Melinda: Újságíró.
A belső kommunikáció egyik szervezője. Sok podcastot is készít, így aktív motorja a tudásmegosztásnak, ismeret terjesztésnek.

Tóth Miklós: Informatikáért felel, és közben a hálózatfejlesztés mozgatórugóit kutatja. Széles nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, így sok jó gyakorlatot hoz be a mi rendszerünkbe is.

Elérhetőségünk

kosarkozosseg@gmail.com

Segítünk

  • felvenni a kapcsolatot településed működő kosárközösségével;
  • létrehozni saját településed kosár közösségét, ha még nincs ilyen;
  • rátalálni azokra, akik ugyanezen törik a fejüket;