ONLINE képzések a szociális távolságtartás idején

Igencsak megnehezíti a dolgunkat, ha a képzéseket online módon vagyunk kénytelenek megszervezni, mert pont az a minőség vész el az online alkalmakkor, ami az együttműködések alapja, találkozásokban megnyilvánuló együtt és a kölcsönösség.

Korunkkal együtt jár ez a kihívás, hogy mégis hogyan rendezzük dolgainkat, míg a távolságot tartanunk kell, így mi is átírtuk eddigi oktatási programunkat, és mint előkészítést használtuk fel a későbbi találkozásokon alapuló képzéseknek.

Kisebb részeire bontottuk az átadni kívánt téma részeket, és egy 2-2,5 óra alatt próbáltuk azt átadni. Hogy a jövő menő, ki és belépő emberek számát csökkentsük, egy előregisztrációhoz kötöttük a képzés online felületének linkjének elküldését, és a 2., 3. alkalomra csak úgy lehetett csatlakozni, ha a rögzített anyagot is meghallatták, és a témában így nagyobb valószínűséggel tudunk együtt maradni.

Bármilyen előre tervezettség és előre gondolkodás, jelentjük, nem lehet együtt tartani témát, embereket ezen a módon! Így most ezen a felületen is átadjuk annak a 2 képzésnek a rögzített változatát, mely az alfája és omegája a bevásárló közösségek indításának. Címe: Túl az egyéni érdeken.

Egy ideje, a lassan már 3 éve zajló képzéseken egyre kevesebbet akarunk beszélni a magunk 8 évvel ezelőtti példájáról. Nem azért mert nem jó, sőt, hanem azért mert azóta sorra alakulnak meg azok a bevásárló közösségek, akik példája időben közelibb, és gyakorlatuk tán könnyebben követhető. De hogy a Nyíregyházi Kosár alakulásának jó példája se vesszen el és merüljön a homályba, egy másik alkalommal erről beszélgettünk, az új kosarak karéjában. Ez az előadás itt hallgatható meg: Bevezetés a bevásárló közösségek indításába