6. Mailchimp API Kulcs és Audience ID

A Mailchimp az egyik legelterjedtebb hírlevél kezelő rendszer, amely 2000 feliratkozóig ingyenes. Az Mailchimp és a Kosár szoftver összekapcsolásához két dolgot kell beállítani:

  1. Az Admin felületen a Beállítás menü Konfiguráció almenüjébe kell beilleszteni a Mailchimp API kulcs mezőbe a kulcsot.
  2. Az Mailchimpben létrehozott ún. Audience (közönség) csoport azonosítóját (ID-ját) kell elküldeni a Szoftvert üzemeltető csapatnak, akik ebből egy konfigurációs fájlt csatolnak a szoftverhez.

1. Hogyan szerezzem meg a Mailchimp API kulcsot?

Regisztrálj egy Mailchimp fiókot.

Az API kulcs megszerzéséhez a bal alsó sarokban kis kör alakul “Account” jelre kattintva megjelenik egy újabb ablak, amelyben a Profile linkre kattints.

A bal alsó sarokban a kis körre kattints, majd a Profile linkre

Ezután megjelenik a Profil oldalad. Itt az Extras menüpont alatt találod meg az API Keys almenüt. Itt kattints a Create a Key gombra.

Az API kulcs lelőhelye

Másold ki az API kulcsot.

Innen kell kimásolni az API kulcsot

Végül illeszd be a Kosár Mailchimp API kulcs mezőjébe és nyomd le a mentést.

A Kosár szoftverben a Beállítás > Konfiguráció alatt kell a Mailchimp API kulcsot beilleszteni

2. Hogyan szerezzem meg az Audience ID-t?

Egyedi azonosító megkeresése: Audience >> Audience Dashboard >> Manage Audience >> Settings >> Unique id

A Mailchimpben az Audience menü alatt az Audience Dashboard almenüt kell kiválasztani, majd a jobboldali Manage Audience nevű legördülő menüben a Settings-re ugrani.

Itt legörgetve az oldal alján található a Unique ID for… egyedi azonosító. Ezt kell kimásolni és elküldeni a Nyíregyházi központnak. Ebből generálnak egy konfigurációs fájlt, amelyet hozzárendelnek a szoftverhez.

Ha mindez elkészült, akkor a hírlevélre regisztrált felhasználók neve és email címe automatikusan átkerül a Mailchimp rendszerébe.