“Legszívesebben Nyíregyházára költöznék azonnal!”

“Legszívesebben Nyíregyházára költöznék azonnal!”

Hangzott el a bevásárló közösségek alakulását segítő képzésünk végén, az egyik résztvevőtől. De miért is? 🙂  Mert van egy jól működő civil szerveződés Nyíregyházán, mely léte és működése követésre méltó? Ahova tartozni jó lenne? Szeretettel várunk mindenkit, de sokkal inkább azért, hogy példánkból merítve és okulva saját lakóhelyeteken hozzatok létre szabad kezdeményezésként olyan formációkat, melyek által az élelmiszer fogyasztás szerkezetében változtatható meg. A klíma válság idejében ezzel is hatva az ökológiai, a gazdasági és társadalmi fenntarthatóságra.

Képzésünk minden része ezt kívánta támogatni. Gyakorlati és elméleti példákkal, érvekkel, tényekkel alátámasztva kívánjuk ébreszteni a felismerést, hogy nincs más jó alternatíva, ha zavar minket a körülöttünk lévő világ különböző válságai. Legyen az társadalmi különbözőség, ökológiai, gazdasági téren. Közös munkánknak, ügyünknek pedig ajándéka, hogy közben olyan emberek találnak egymásra egy bevásárló közösségben, amilyen emberekkel jó együtt lenni. Segítő, támogató, összefogásra alkalmas minőségben. És ez tényleg irigylésre méltó! 

 M azt gondoljuk, itt Nyíregyházán ugyanolyan emberek élnek, mint bárhol máshol. És ha itt tud működni jó módon, akkor ez máshol is megvalósítható.

Harmadik képzésünkön, gyűlnek az eredmények:
– Békéscsaba erősen szerveződik
– Szentedrei sziget már csak egy pár lépésre
– Kecskemét újraéled
– Pápa, indulásra kész, már csak a szoftverünk elkészülésére vár
– Tata úgyszint.
– Rodics Katalin a Greenpeace agrár kampányának vezetője is megérkezett közénk, kapcsolódást remélünk…!

Nem beszélve azokról a találkozásokról, melyből a résztvevők is merítenek, és szerveződnek egymással a képzés utáni időkben is. Valamint gyűlnek azok a felajánlások is, amiben felismeritek mit tudtok magatok is a közös ügyünkhöz hozzátenni. Támogatjátok a közös szoftver létrejöttét és az országos marketing sikerét szaktudásotokkal.
Hálás köszönet mindezekért!