Kisalföldi Kosár-Győr

Alapítás éve: 2020
Három fő vett részt a Nyíregyházi Kosár Közösség által szervezett első kosár közösség találkozón. Ezután egy győri kávézóba hirdettek nyílt eseményt ( 2020 elején ), ahol termelőket és önkénteseket toboroztak. A cél a helyi termelők összefogása volt, hogy együtt nagyobb hatékonysággal tudják elérni és megszólítani a vásárlókat, hogy helyben termelt élelmiszert válasszanak a multi kínálata helyett és a lokális gazdaság ezzel erősödjön.

Közösségünk egy civil kezdeményezés, mely a helyi gazdaság megerősítésén, újjáélesztésén dolgozik. Valódi helyi terméket előállító termelőket várunk sorainkba, valamint olyan vevőket, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartva igyekeznek tudatos fogyasztóvá válni. Hisszük, hogy a helyi termékek minél nagyobb arányú fogyasztása segíti elő a helyi gazdaság erősödését, minden helyben maradó forint előbb-utóbb visszatér hozzánk, és a helyi gazdaság körforgásában bennünket gazdagít. Célunk környezettudatos módon előállított és egészséges élelmiszerek eljuttatása a tudatos fogyasztók asztalára, ezért ezeket termékeket részesítjük előnyben. Mivel ezek közös célok és több ember tesz a megvalósulásukért, ezért a közösségi szellem megerősítésén is dolgozunk és a termelők-vásárlók-önkéntesek hatékony együttműködésén: együtt minden könnyebb!

Ami helyi az érték. Ami jó az jó – a kedvenc szlogenünk. Nyomon követjük az ország többi kosár közösségének munkásságát és szeretünk inspirálódni mások mottóiból. Javasoljuk esetleg egy közös mottó bázist, ahová minden közösség felteheti a saját maga által sürített hívó mondatokat. Segítség lehet a többiek számára.

Bevásárló közösséget indítani a bennünket körülvevő világban a legbátrabb és legaktuálisabb lépés. Ne gondolkodj, cselekedj!

Szeretettel várjuk termelők, vásárlók kapcsolódását és a bevásárló közösséget működtető önkéntesek jelentkezését!

Elérhetőségeink: