Indíts bevásárló közösséget! -képzés az AZTÁ-ban 2020.01.11-én

Képzési munkánk tovább folytatódott 2020 januárjában. A növekvő érdeklődés mellett növekvő szervezési körülmények is keresztezték utunkat, mire sok-sok átszervezés után megérkezhettünk az AZTA Közösségi Kézműves és Barkácsműhelybe 01.11-én. A képzés tematikája most a bevásárló közösségek gazdasági és jogi kereteit próbálta ismertetni, a nyíregyházi példa kapcsán. Most is elővettük a rendszert látó képességünket, hogy magasabb perspektívából is lássuk cselekedetünk okát, és így célját, mely fontos segítők lesz lesz utunk során,mikor szervezés során különböző problémákkal találkozunk. Bár elméleti, de nagyon gyakorlatias képzésünkről szóljanak a résztvevők:

– Fantasztikus nap volt! Nagyon inspiráló! “

– Beszállítóként gondoltam magamra, a bevásárló közösségek kapcsán, de mivel nincs hova beszállítani az én lakóhelyemen, lehet inkább szervezni kéne egyet! “

– Végre egy dolog, melynek látom értelmét! Mely vezet valahova . “

– Példamutatóan demokratikus! A közös gondolkodás erejét megvárni és azt éltetni ! “

– Közvetlen cselekvésre buzdít, nem csupán a tudásátadásra, mely után lehet nem is történik semmi! “

– Nagyon jó ösztönzés, hogy végre ne csak képzelődjünk, hanem cselekedjünk!

– Én az undergrand dolgok felé vonzódtam eddigi életemben, ott láttam a változás lehetőségét, de végre egy megoldás mely teljesen legális és szervezett!

– A mai napot felfoghatjuk, mint ünnepet,melyet együtt élhettünk át ma. Ünnepét annak, hogy hogyan lehet a világban valódi változást elérni. Most jönnek a szürke hétköznapok, hogy mit tudunk belőle megvalósítani. Mi a társaimmal azon leszünk, hogy minél többet!