Azon gondolkoztál már, hogy a közösséget miért kovácsoljuk? Miért nem faragjuk? Miért nem élesztjük?
Amit kovácsolunk az olyan „anyag” ami nem könnyen formálódik. Szaktudás, sok erő, és hő kell ahhoz, hogy kovácsolni lehessen.
Az ember persze nem olyan mint a vas. Másképpen kell nekilátni emberekből közösséget kovácsolni.
Erről lesz szó június 29-én a Kovácsolj közösséget c. képzésen.

A képzésre első sorban olyan emberek jelentkezését várjuk, akik maguk is már vezetnek valamilyen közösséget, vagy azon gondolkoznak, hogy elindítanak egy bevásárlóközösséget a településükön. Nem kizáró ok, ha valaki nem bevásárló közösséget vezet, de a képzésünk alapvető célja az, hogy a bevásárló közösségek fejlődéséhez, vagy indításához adjunk gyakorlatban is használható ismereteket. Ha csak az tartott eddig vissza egy bevásárló közösség létrehozásától, hogy nem tudtad, mi fán terem a közösség kialakítása, akkor itt a helyed. De ajánljuk azoknak is, akiknek már megy a szekér, de szeretnék a közösségük működését magasabb szintre emelni.

Kulcsszavak:
Mitől válik közösséggé egy embercsoport? Önszerveződés. Lehet-e szervezni az önszerveződést? A Közösség és a vezetés? Közösségi döntéshozás. Közösség vezetése, Tagok befogadása és elengedése. Közösségi cél. Tanuló közösség, közösségi tanulás. A közösség gazdasági alapjai. Egyéni érdek, közösségi érdek összefésülése.

Ki szervezi?

A képzést a Helyben a Jövőnk Egyesület szervezi. Közel 6 éve működtetjük a Nyíregyházi Kosár bevásárló közösséget ami heti rendszerességgel szervezi meg a helyi termékek eljuttatását a vásárlókhoz.

A Nyíregyházi Kosár alakításakor az alapítók abban állapodtak meg egymással, hogy a Tanuló Szervezeti modellt követik a működés során. Vagyis folyamatosan végezzük a tervezés, megvalósítás, mérés, és értékelés folyamatát, majd a megszerzett tapasztalatokat az újratervezés során beépítjük a rendszerbe.

Mi fog történni a képzésen?

Tanulás. Lesznek előadások, és sok beszélgetés, közös gondolkodás. Mi a részvételi elvű képzéseknek vagyunk a hívei, ugyanis ez a módszer épít a résztvevők tudására is. Pont úgy, ahogy egy bevásárló közösség épít a tagjai tudására, ismereteire, képességeire is.

A képzésen a bevásárló közösségek létrehozásának és működésének a gyakorlati tapasztalataiból fogunk kiindulni, tehát nem csak elméletről lesz szó. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a képzés anyaga a gyakorlati tapasztalatokra épül.

Költségek:
A képzés megszervezésének és lebonyolításának a költségeit a Az Európai Unió NoPlanetB pályázata biztosítja számunkra, ezért a résztvevőknek nem kell fizetniük a programon való részvételért.

Kaució: A képzésre való jelentkezéshez egy kauciót kérünk, amit a jelentkező vissza fog kapni, ha részt vesz a képzésen. Amennyiben pedig nem vesz részt, akkor a kaució nem kerül visszafizetésre.
A kaució mértéke: 5.000 Ft

Jelentkezési feltételek:

Jelentkezési határidő:
2019 június 25

A regisztráció feltétele a jelentkezési lap kitöltése valamint a kaució befizetésé.
A képzésre 20 főt tudunk fogadni, ezért a jelentkezéseket le fogjuk zárni, ha a létszám határt elrjük.
A kaució mértéke: 5.000 Ft

A kauciót erre a számlaszámra várjuk:
Helyben a Jövőnk Egyesület
Tiszántúli Takarékszövetkezet: 68800109-11048194

A képzés ingyenes, de a résztvevőktől adományokat elfogadunk. Az adományokat egy új bevásárló közösségek életét segítő webshop szoftver elkészítésére, és további képzések szervezésére fordítjuk. Ha adományozni szeretnétek, akkor ezt a fenti bankszámlán is megtehetitek! Köszönjük ezt előre is!

Annak örülünk, ha egy településről, vagy egy csoporttól többen is részt vesztek a képzésen, mert egymást jobban tudjátok segíteni a képzés utáni időszakban. De kérjük, hogy max. 2 fő jöjjön egy csoporttól, hogy másoknak is maradjon hely.. Jelentkezési lapot itt találod:
https://tinyurl.hu/TTyP/

A „Hazai Kosár – Közösségi mozgalom szervezése” című projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg a NoPlanetB nemzetközi program keretében.
A hazai támogató szervezet a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány.
Jogi felelősség nyilatkozat
Ez a (dokumentum/weboldal stb.) az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. Ennek a dokumentumnak a tartalma kizárólag a Helyben a Jövünk Egyesület felelőssége és semmilyen
körülmények között nem tekinthető az Európai Unió álláspontját tükrözőnek.