Ha azon töröd a fejed, hogy jó lenne nálatok is indítani egy bevásárló közösséget, és szeretnéd megtudni, hogy hogyan is érdemes ennek nekilátni! Ezzel érdemes kezdeni a munkát! 🙂
Itt tudsz jelentkezni: https://tinyurl.hu/2jMY/

Miről lesz szó?
– Arról, hogy miért érdemes bevásárló közösségeket szervezni.
– Hogyan induljunk neki ennek a feladatnak? Milyen nehézségek vannak, és milyen a támogató erők?
– Hogyan működtessük a bevásárló közösséget?
Kik a kulcs szereplők, és mi jellemző rájuk? Termelők, vásárlók, önkéntesek.
– Hol és hogyan lehet megtalálni a termelőket, a vásárlókat és az önkénteseket?
– Mitől közösség a közösség, és hogyan fejleszthető ez a minőség?
– Mit is jelent a Rövid Ellátási Lánc (REL)?
– Mit jelent vezetni egy bevásárló közösséget? Vannak-e alternatívái az egyszemélyes vezetési módszereknek?
– Hogyan lehet önfejlesztő egy bevásárló közösség?
– Működhet-e fejlett informatikai rendszer nélkül egy bevásárló közösség?
– Mit kell tudnia egy webshoppnak?
– Milyen üzleti modellek mentén működhet egy bevásárló közösség? Milyen források vannak, és ezekre hogyan érdemes tekinteni?
– Milyen motivációk vannak a rendszerben? Mi az érdeke a termelőnek, a vásárlónak és az önkénteseknek?
– Milyen gazdasági és társadalmi környezetben vagyunk, és mit változtathat egy település életében egy bevásárló közösség működése?
– Termékek minősítése. Hogyan lehetünk a tudatos emberek gyűjtőpontja? Miként lehet a leépült bizalmat erősíteni a termelők és a fogyasztók között?
– Mit jelent a marketing egy bevásárló közösség életében? Milyen eszközeink vannak ezen a téren? Miben lehetünk jobbak, mint a multik?
– Mit rejt a jövő a bevásárló közösségek számára?
– Hogyan csökkenthetjük az élelmiszer termelés és elosztás környezeti terheit, költségeit?
– Hogyan működhetnek együtt a hazai bevásárló közösségek?
– Milyen közösségi finanszírozási rendszerek segíthetik a munkánkat? Milyeneket indíthatunk mi magunk?
Ezek az ízelítő kérdésfelvetések. Biztosan neked is rengeteg kérdésed van már, amin töprengeni szoktál. Oszd meg velünk ezeket, hogy a képzésbe be tudjuk építeni! A jelentkezési felületen megteheted ezt.


Kinek ajánljuk a képzést?

– Akinek már megfordult a fejében az, hogy indít egy bevásárló közösséget,
– Akinek van elég akaratereje egy közösségi/társadalmi vállalkozás létrehozásához,
– Aki már maga is részt vesz egy bevásárló közösség működtetésében, de szeretné azt egy kicsit átgondolni, fejleszteni,
– Aki termelő, de látja, hogy új módszerekre van szüksége az értékesítésben, és hajlandó másokkal összefogni ezen a téren.

Ki szervezi?
A képzést a Helyben a Jövőnk Egyesület szervezi. 8 éve működtetjük a Nyíregyházi Kosár bevásárló közösséget ami heti rendszerességgel szervezi meg a helyi termékek eljuttatását a vásárlókhoz.
A Nyíregyházi Kosár alakításakor az alapítók abban állapodtak meg egymással, hogy a Tanuló Szervezeti modellt követik a működés során. Vagyis folyamatosan végezzük a tervezés, megvalósítás, mérés, és értékelés folyamatát, majd a megszerzett tapasztalatokat az újratervezés során beépítjük a rendszerbe.
A képzésen a Kosár indításának, és működtetésének a tapasztalatait is igyekszünk a résztvevőkkel megosztani, de nem az a célunk, hogy mindenhol ugyan ilyen rendszer jöjjön létre. A mi sokéves tapasztalatunk arra jó, hogy beazonosítsunk számos olyan kérdést, amire érdemes válaszokat adnia egy bevásárló közösségnek.

Mi fog történni a képzésen?

Tanulás. Lesznek előadások, és sok beszélgetés, közös gondolkodás. Mi a részvételi elvű képzéseknek vagyunk a hívei, ugyanis ez a módszer épít a résztvevők tudására is. Pont úgy, ahogy egy bevásárló közösség épít a tagjai tudására, ismereteire, képességeire is.

A képzésen a bevásárló közösségek létrehozásának és működésének a gyakorlati tapasztalataiból fogunk kiindulni, tehát nem csak elméletről lesz szó. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a képzés anyaga a gyakorlati tapasztalatokra épül.

Költségek:
A képzés megszervezésének és lebonyolításának a költségeit a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázata biztosítja számunkra, ezért a résztvevőknek nem kell fizetniük a programon való részvételért.

Jelentkezési feltételek:

Jelentkezési határidő:
2021.november 10.

A regisztráció feltétele a jelentkezési lap kitöltése.
A képzésre 20 főt tudunk fogadni, ezért a jelentkezéseket le fogjuk zárni, ha a létszám határt elérjük.

Annak örülünk, ha egy településről, vagy egy csoporttól többen is részt vesztek a képzésen, mert egymást jobban tudjátok segíteni a képzés utáni időszakban. De kérjük, hogy max. 3 fő jöjjön egy csoporttól, hogy másoknak is maradjon hely.. Jelentkezési lapot itt találod: https://tinyurl.hu/2jMY/

A képzés ingyenes, de a résztvevőktől adományokat elfogadunk. Az adományokat az új bevásárló közösségek életét segítő webshop szoftver fejlesztésére, és további képzések szervezésére fordítjuk. Ha adományozni szeretnétek, akkor ezt itt is megtehetitek:
Helyben a Jövőnk Egyesület
Takarékbank 68800109-11048194
Előre is köszönjük!