Eger városában járt a Bevásárló közösségek alakulásának ügye

Az Eszterházy Károly Egyetemen jártunk, Egerben, annak is a Kepes György Szakkollégiumában, ahol főleg a tervezőgrafikus szakon tanuló diákokkal találkoztunk. Bemutattuk a bevásárló közösségek működésének társadalom formáló hatását, melyben alulról jövő civil szerveződésként , a tudatos, fenntartható fogyasztást ösztönözzük a bevásárló közösségünk működése által.

Hogyan kerültünk ide? Emlékeztek még Kovács Kincsőre, aki képzőművész iskolákban tanult, és a Kosarunkba ezt a képességét kamatoztatta számunkra? Hol táblarajzot készített, melyen hirdettünk különböző eseményeket, hol pecsétet tervezett, és legutóbb a grafikus Okj-és vizsgájának témája is a Kosár új arculatterve volt. Új logó és a hozzá kapcsolódó grafikák készültek, melyek most is ékeskednek a ház falán, hamarosan ablakán, és akkor azzal váltunk el, hogy bár még rengeteg ötlete van, de az egyetemi felvételire készül… . Nos, a leírtakból már kiderülhetett, hogy azóta Kincső a felsőoktatásban tanulja a tervező grafikus szakmát. Az egyetemi, tehetség gongozással foglalkozó Szakkollégiumban is tovább vitte az ügyünket, és megszervezve társait erre a beszélgetésre.
Miután a diák társak érdeklődését is felkeltette a bevásárló közösségünk ügye, meghívást kaptunk, hogy személyesen beszélhessünk és szerveződjünk erre a társadalmi munkára. Az egyetemi hallgatók, akik grafikus, webdizájner és animációs szakon tanulnak, örömmel csatlakoztak ahhoz a felkérésünkhöz, hogy a képalkotás területén lévő szaktudásukat árasszák bele az országosan is terjeszkedő szerveződésünkbe. Egy 6-7 fős csoport alakult ott a helyszínen , akik igent mondtak felkérésünkre, kérik a feladatokat, melyet közösen kidolgoznak, megalkotnak és a bevásárló közösségek alakulásának ajánlják. Tehát általunk készülhet a feladat lista, ők azon együtt dolgoznak és kidolgozzák a legjobbnak ítélt ötleteket!

Már így is, önmagában is teljes lett volna a nap sikere, de történt valami más is Egerben. Egy meglepő dolog! Valahogy “kiszivárgott” az esemény híre a városba, és eljöttek az egyetemi rendezvényre olyan emberek is, akik a városban bevásárló közösséget szeretnének alakítani. Megtudván a hírt, hogy most épp a Egerben vagyunk, egymástól függetlenül is érkeztek velünk személyesen találkozni, a részletek felől érdeklődni. Kilenc felnőtt ember, akik már próbálkoztak hasonló dolog szervezésével, vásárokat rendezésével, kisebb-nagyobb sikerek és sikertelenségek mellett, most mind látják, hogy korábbi tapasztalatik és a mi élő példánk, és nem mellékesen a hamarosan elkészülő új szoftver, mely részükre is átadott lesz, most sikerre viheti összefogásukat. Úgy érezzük, mindenféle ígérgetések nélkül, hogy az országos térképre felkerült Eger városához is egy jel : Itt hamarosan egy bevásárló közösség nyílik!