Duna Kosár-Dunaújváros

Alapítás éve: 2021
Hol működtök? Dunaújváros
Hány szervezőtök van? 7-8
Hány termelőtök van? 18
Hány önkéntesetek van? 5-6, és még néhányan, akik időnként kapcsolódnak
Hány családot láttok el egy héten? 25
Mikor van az átadónapotok? Jelenleg kéthetente csütörtökön.
Honlap: dunakosar.hu
Hogyan kezdtétek? Hányan, és miért?
Az első kezdeményezője a dunaújvárosi Waldorf-óvoda pedagógusa volt, ő hozta folyamatosan a hírt, a benyomásokat a közösségnek arról, hogy a helyi termelés, a helyi termékek mennyire fontosak. Nagyon gyorsan követőkre talált (termelők, önkéntesek és vásárlók), és velük együtt alapították meg a kosárközösséget. Idővel szépen, lassan mások is mellé álltak, majd a Waldorf-közösség adott helyet a Nyíregyházi Kosár Közösség egy előadásának, amely nagy lökést adott számunkra, hogy tényleg elkezdjük. Az első átadónapoknak a Waldorf-óvoda adott helyet, a vevők is ebből a közösségből jöttek. Eleinte zárt csoportot alkottunk, nem is igazán hirdettük magunkat, de elkezdtek hozzánk mások is kapcsolódni. Ekkor tértünk át a táblázat-módszerről a webshopra, és elkezdtünk nyitni a város felé is.
Melyek a legfontosabb céljaitok?
Hogy vásároljunk helyi termelőktől egészséges termékeket, fogjuk össze a termelőket és a vásárlókat, elindítsunk egy gyógyító folyamatot, amely segít a helyi gazdaság megerősítésében, a társadalmi folyamataink jobbá alakításában. Szeretnénk megmutatni a gyerekeinknek, hogy összefogással nagyon sok mindent el tudunk érni, és nem vagyunk egyedül: összefogással minden lehetséges.
Milyen kihívásokkal kell szembenéznetek?
Nincs igazán tapasztalatunk a marketing területén, de szeretnénk, hogy minél többen megismerjenek minket.
Mire van szükségetek?
A kommunikáció fejlesztésre mindenképpen, hogy elérjünk a termelőkhöz, vásárlókhoz és önkétesekhez.
Van hitvallásotok? Mottótok? Szlogenetek? Még nem született meg a mottónk, de dolgozunk rajta.
Mit üzennétek azoknak, akik bevásárlóközösséget indítanának?
“Úgy érzem, hogy ezáltal hasznára válok a társadalomnak. Még ha ez a tett csak egy csepp is a tengerben, mégis része vagyok valami jó elindításának, és másokat is meg tudok mozdítani, tehát képes vagyok hatást elérni.” (Melinda)

Szeretettel várjuk termelők, vásárlók kapcsolódását és a Szatyrot működtető önkéntesek jelentkezését!

Elérhetőségeink: