Bevásárló közösségek indulását ösztönző képzés

Újabb Indíts bevásárló közösséget képzést tartottunk, 23 fő részvételével, ez alkalommal a HUMUSZ házban voltunk. A hely mintegy visszhangja volt a programunknak. Azt hiszem jól szóltunk benne!

Örömmel érzékeljük, hogy fél éves munkánk gyümölcse egyre karakteresebben nyilvánul meg. Most örömmel átadjuk…Vannak, akik a tanulást a közösségépítés témában kezdik velünk, és erre a képzésünkre pedig újult erővel, azaz társakkal érkeznek. Pl. Éva, aki Pécset szervezkedett és akik most ötöd magukkal hallgatták a jogi, gazdasági oldalról taglalt bevásárló közösségek alakításának általunk kínált verzióját. Ígéretes csapatnak tűnnek, tele a témát értő, tudatos emberekkel, akik pontosan értik, miért fontos ezt a dolgot kezünkbe venni.

Vannak kik csendesen figyelnek otthonról, és maguk mozgósítanak, mint Helga aki a Szegeden kezdeményezi az ottan bevásárló közösség megalakulását. Idejövetelét megelőzte már egy otthoni rendezvény, ahol tízen páran jöttek össze a szegedi bevásárló közösség létrejöttének vágyával. Most ő jött el, hogy az otthon maradottaknak vigye tőlünk a gondolatokat és a véletlenek csodájaként egy másik szegedi lány mellett találja magát, mikor helyet foglalt a rendezvényen. 🙂 Őt is viszi haza a többieknek.

Vagy épp Bori Szolnokról, aki szintén úgy tér haza, hogy másnapra már meg is van szervezve egy találkozó ahol átadja az itt hallottakat.

A Szigetközi Szatyor öt évvel ezelőtt alakult, majd sikertelen próbálkozások után feladták az akkori tagok. Most négyen is itt vannak, hogy újult erővel, mára sokkal tudatosabban és szervezettebben újrakezdjék. Hogy mikor? Már hazafelé az autóban! – hangzik a válasz.

És itt vannak a Zuglói Kenyérközösségre rátalált új önkéntesek, eljöttek arról tanulni amit tesznek, hogy abban jobban tudatosodjanak. Örömükre szolgált, hogy nekik már nem kell semmit megalkotniuk, csak élvezni, hogy lehet tenni a jót egy bevásárló közösségben.

És drukkolunk azoknak is akik most még lehet egyedül vannak, vagy egyedül érzik magukat, de az elhangzottak hatására majd mégis tudják az otthoniakat ösztönözni és társakra találni bennük. Kosárunk szíve, Klári ügye, aki pár évvel ezelőtt Nyíregyházán élt, a Kosarunkba gyakran jött kislányával vásárolni. Ma, Biatorbágyon élve szeretne egy bevásárló közösséget létrehozni! – Hajrá!!

Magunk is köszönjük a sok pozitív visszajelzést, mely fontos mérője tevékenységünknek.
” Óriási érték, hogy átadjátok tudásotokat!”

” Lenyűgöző! Mondanám, de ezt a szót már sokan kimondták mire hozzám ért a szólás lehetősége! “