Beszámoló az Indíts bevásárló közösséget 2. alkalomról

Második alkalommal találkoztunk  május 11-én a bevásárló közösségek indításában érdeklődő emberekkel. Olyanokkal, akik gazdaként ismerik fel, hogy terményeik értékesítéséhez  közösséget kell alkotni, vevők, akik ebben a formában ismerik fel a beszerzéseik megbízhatóságát, és érkeznek azok, akik az új típusú közösségalkotás és fogyasztói  társadalom változását kutatják vagy ép intézményekben oktatják. Nagy kérdés ugyanis, hogy hogyan kell ebben a mai társadalmi berendeződésben eligazodni és megküzdeni a jogi, gazdasági és szociális téren. Hiszen tevékenységünk messze meghaladja a klasszikus piaci, bolti, webáruházi kereskedelmi tevékenységet.

Új formákhoz új szabályzók illenének, de egyenlőre a meglévő kínálatból lehet választanunk, abba kell a törvényi kereteken belül megtalálni a ránk jellemző lehetőségeket. Ilyen az úttörők, az új utakat törők útja. Hőskorszakban élünk.

Néhány gondolat a visszajelzésekből:

 – Nagyon lelkesítő előadások

– Köszönet az őszinteségért, hogy nem csak a sikeres oldalt, hanem a személyes nehézségeiteket is megosztottátok. Ez így életszerű. 

– Ez a jövő, tisztán látszik. És öröm, hogy ez a dolog már zajlik. 

– Fantasztikus volt a szempontrendszer amiben tisztán lehet látni a fenntartható fogyasztás árnyalatait

– Megerősítést szereztem abban, hogy az együtt munkában milyen erő van. – Nincs mese, bele kell állnom! Meg kell csinálnom, amit oly rég óta érzek, hogy tennem kéne. 

Magunk is köszönjük a visszajelzéseket, mert bármilyen meglepő, de az elöl menetelőknek is szüksége van a visszajelzésre, hogy abból is új erőt merítsen a munkája során, mely szerint van értelme gyűrni a járatlan utat!