Kosár szoftver: Áruátvevő

Az áruátvétel az ún. admin, vagy szerkesztői felületen érhető el. A szerkesztői felület eléréséhez a honlapcím után a böngészőbe /admin -t kell utánaírni.

A szerkesztői felület elérése: /admin beírásával történik

Az admin felületre emailcím és jelszó belépési adatokkal lehet belépni. Az átvevőnek és a pénztárosnak külön szerepköre van, de lehet egy átvető+pénztáros szerepkört is egyben létrehozni. Ezeket a szerepköröket a helyi admin tudja beállítani, a bal felső sarokban a név alatt olvasható a szerepkör.

Áru átvételi folyamat

Amikor a termelő behozza a terméket, akkor a Termelői átvétel menüpont alatt a Termelő legördülő menüvel ki kell választani az adott termelőt. Átvehető az áru termékenként és vevőnként is. Ha a termelő csak egyféle terméket hoz be nagyobb mennyiségben, akkor érdemesebb a termékenkénti átvételt választani. Ilyenkor a rendszer automatikusan minden vevő rendeléséhez hozzáteszi az adott terméket. Ha sokféle terméket szállít be a termelő, akkor vevőnként érdemes átvenni. A leszűr gombbal tudjuk kiválasztani az egyik vagy a másik átvételi verziót.

A termékenkénti átvételnél nem lehet súlyra, vagy darabra korrekciót alkalmazni, csak vevőnkénti átvételnél, mivel csak itt lehet beazonosítani azt a vevőt és a hozzá tartozó megrendelést, amit korrigálni szeretnénk! Ilyenkor válasszuk inkább a vevőnkénti átvételi nézetet.

Termékenkénti átvétel

Vevőnkénti átvétel

Az átvételi mennyiségen itt abban az esetben lehet csökkenteni, ha nem érkezett meg a feltüntetett mennyiség. Itt a változtatás után a zöld mentés gombot kell megnyomni, mielőtt a jóváhagyást elvégezzük, különben a változtatást nem fogadja be a rendszer. A rendelt mennyiséget természetesen itt nem lehet növelni, csak csökkenteni, valamint nullát sem lehet beírni, ha egyáltalán nem érkezett be a termék, ebben az esetben a Törlés gombbal lehet kivezetni a terméket a listából.

Ha több tételt is szállít ugyanazon vevőnek a termelő, akkor az Összes jóváhagyása gombbal egyszerre lehet minden tételt jóváhagyni, átvenni.

Azoknál a termékeknél, amelyeknél súlymérés volt korábban beállítva, mert a tömeg alapján kell fizetni, ott az átvételnél nem a mennyiség, hanem a súly válik szerkeszthetővé. Itt is ugyanúgy mentsük le a módosítást a Mentés gombbal, mielőtt megtörténik a jóváhagyás! Ilyenkor az ár is automatikusan átíródik a megfelelő összegre.

Az átvett termékek el is tűnnek az átvételi listából. Ezután a pénztárban kell majd kifizetni a termelőt, ha ez megtörtént, ezután válik eladhatóvá a termék.

Az oldal jobb szélén megjelenő gyorskeresőben az ABC azon betűi szerepelnek, amilyen vezetéknevű vevő kezdőbetű van, így lehet gyorsan megtalálni az adott vevőt a listában.

Vevőnkénti átvétel

Amikor egy vevő összes termékét átvettük, egy ládaszámhoz kell rendelni, és a termékfeltöltő feltölti a termékekkel a ládát.

A termékátvétel után még nem válik a termék eladhatóvá, mert előbb a termelőt ki kell fizetni. Ezt a Pénztár menü termelői kifizetés menüpontban teheti meg az, aki pénztárosi jogokkal rendelkezik. Ezt a részfolyamatot a Pénztárosi kifizetés oldalon mutatjuk be.