Alpokalja-Fertő-táj Kosár Közösség

Alakulásunk: 2022. őszén kezdett szerveződni a bevásárló közösségünk a 2011 óta működő Vidék Minősége Védjegy hálózatunk bázisán, az Alpokalja-Fertő-táj LEADER Egyesület koordinációjában.  Elkezdtük a termelők toborozását, az első közös összejövetelünkön már több lelkes termelő támogatta a kezdeményezést.  Sok információ gyűjtés után egy lelkes kis csapattal 2023 januárjában többen részt vettünk a Nyíregyházi Kosárközösség képzésén és elindítottuk az Alpokalja-Fertő-táj Kosár Közösség rendelési felületét. Az első átadási napunk 2023 márciusában remekül debütált…

Célunk: támogatni a helyi termelőket, ezáltal az egészséges ételeket eljuttatni az embereknek, mindezt egy remek csapattal szerveződve egy csodaszép helyen. Bevásárló Közösségünket kéthetenkénti átadási alkalmakkal, két átadási ponttal működtetjük. Igyekszünk számos akcióval ismertté és elismertté tenni a helyi termelők portékáit.
Értéket szeretnénk adni helyből, szívből.

Nagy szeretettel várjuk a termelők, vásárlók csatlakozását és az Alpokalja-Fertő-táj Kosár Közösséget segítő önkénteseket!