4. A termelő rendelései

A megrendelési időszak lezárása után a szoftver egy automatikus email üzenetet küld, amelyben a rendelt termékek összesítése szerepel.

Fontos, hogy minél előbb lépj be az adminisztrációs felületre, ahol a Rendelések menüpontban tudod megtekinteni a részleteket termékenként vagy vevőnként csoportosítva. Lehetőség van korábbi időszakok rendeléseinek megtekintésére is, ebben az esetben a vásárlási időszak lenyíló menüben kell kiválasztani a megfelelő időszakot.

Vásárlási időszak kiválasztása
Rendelések összesítése termékenként
Rendelések összesítése vevőnként

Ezután végezd el az esetleges módosításokat. Három esetben lehet erre szükség:

  • termék törlése
  • darabszám módosítás
  • súly korrekció

Termék törlése

Amennyiben van olyan rendelt termék, amiből egyáltalán nincs készlet, akkor a termékenkénti nézetben törölhető a termék a rendelések közül a Törlés gomb megnyomásával. Ekkor a termék eltűnik a rendeléslistából, a továbbiakban az oldal ajlán lévő törölt tételek listában jelenik majd meg.

Törlés után a vásárló emailben automatikus értesítést fog kapni a termék visszamondásáról.

Termék törlése a rendelések közül

Darabszám módosítás

Amennyiben kevesebb készlet van, akkor a vevőnkénti nézetben lehet az egyes tételeknél a darabszámot módosítani. Írd be a kívánt darabszámot, majd nyomd meg a mentést. (Ez tulajdonképpen egy darab törlést jelent, a termék törölt darabszáma az oldal ajlán lévő törölt tételek listában jelenik meg.)

Darabszám módosítás esetén a vásárló emailben automatikus értesítést fog kapni a változásról.

Termék darabszámának módosítása

Súly korrekció

Bizonyos termékeknél szükség van súlymérésre. A vevőnkénti nézet súly oszlopában lehet a pontos súlyt megadni. A módosítást a Mentés gombbal kell rögzíteni, ezután a listában a korrigált érték jelenik meg, de piros betűszínnel az eredeti rendelésben szereplő súly is megjelenik.

Termék súlyának módosítása
Eredeti és korrigált súly megjelenítése

A törölt tételek az oldal alján egy külön listában jelennek meg. Ennek a listának is van vevőnkénti és termékenkénti nézete.

Törölt tételek vevőnként
Törölt tételek termékenként

A módosítások elvégzése után lehetőség van a termékenkénti és vevőnkénti listák nyomtatására. Ehhez nyomd meg az oldal felső részén elhelyezkedő nagy zöld gombokat. A lista egy új böngésző lapfülön jelenik meg, a jobb felső sarokban lévő nyomtatás ikonra kattintva kinyomtatható.

A nyomtatható lista előállítására szolgáló gombok
A lista kinyomtatása