6. Bevásárló közösségek webshop platformja

A kosár közösségi élmény egyik lényeges eleme a webes felületen való vásárlás. Ugyanakkor a kosár bevásárló közösségek jellegzetes funkciói és folyamatai miatt nem tudunk egyszerű webshop szoftvereket alkalmazni.

Miért fejlesztettünk új kosár webshop szoftvert?

Az első webfelületünk, melyet Nyíregyházán használtunk 2013-ban készült. Egy egyszerű fejlesztésnek köszönhetően és a folyamatos fejlesztések miatt, mely szükségességére a gyakorlatban jöttünk rá, viszonylag, megbízhatóan szolgálta ki az egyre növekvő forgalmat. Ugyanakkor számos funkció hiányzott belőle, melyek a vásárlást kényelmesebbé tehették volna és amelyek a modern webáruházakban az idők múlásával már alapkövetelménynek számítanak.

Egy pályázati program támogatását igénybe véve 2018-ban hozzáláttunk, az addigi gyakorlati tapasztalatokkal kiegészítve egy új vásárlási felület fejlesztéséhez.

Egy olyan speciális kosár webshop szoftvert készíetettünk, amely a lehető legjobban kiszolgálja vásárlóinkat, termelőinket és munkatársaink számára is egyszerűbbé teszi az  átadási napok munkáját.

gy pályázati program támogatását igénybe véve 2018-ban láttunk hozzá, az addigi gyakorlati tapasztalatokkal kiegészítve egy új vásárlási felület fejlesztéséhez.

Egy olyan speciális kosár webshop szoftvert készítettünk, amely a lehető legjobban kiszolgálja vásárlóinkat, termelőinket és munkatársaink számára is egyszerűbbé teszi az  átadási napok munkáját. A jó online platform az életet modellezi, ezáltal képes a valós folyamatokat kiszolgálni. Fontos szempont volt, hogy a termelőket minél inkább tehermentesítsük a piacra jutásban. A szoftver belső átadási funkciókkal is rendelkezik, hogy kiszolgálja az átadás napokban zajló átadási folyamatokat is.

A legfontosabb új funkciók

  • az élelmiszer allergének feltüntetése és az ezek szerinti szűrési lehetőség
  • kommentelési és termék értékelési funkciók- a termelővel való írásos kommunikáció lehetősége
  • a termékek ökológiai és társadalmi hatásairól informáló Termék Minősítő Rendszer ( TMR )
  • a heti rendszerességgel vásárolt termékek beállítása, és egyszerűsített rendelés
  • az Árgarancia és az esetleges akciók feltüntetése
  • értesítés kérése kifogyott termék újratöltéséről
  • helyi adományozási rendszer használati lehetősége 
  • az átadási napokon a termék átvétel digitalizálása (munkatársaink és önkénteseink munkájának megkönnyítésére)
  • adatbázis elemzések, hazai kosár közösségek összevont statisztikái

Minden kosár közösség számára hozzáférhető

Egy webes rendelési felület sok más kiszolgáló funkciójával olyan fejlesztési feladat, mely a legtöbb induló kosár közösség anyagi korlátait meghaladja.
Célunk minden hazai kosár közösség segítése. Ezért ezt a webshop szoftvert egy minimális fenntartási hozzájárulás fejében az ország minden kosár közössége számára használatra bocsájtjuk. Ezzel könnyítjük meg számotokra a működést és az elindulást.

Ez a webshop más

Gondolj bele! A webshop általában elidegenít, hiszen ki sem kell lépnünk a lakásból, hogy minden terméket megkapjunk. A kosár közösségek esetében viszont a webshop személyes kapcsolatokat, közösséget épít. Segít abban, hogy támogassuk a helyi gazdaságot, újraépítsük a közvetlen kapcsolatot termelők és fogyasztóik között, de akár használhatjuk társadalmi ügyek támogatására is. Határt ebben csak a fantáziánk szab.

Tekintsd meg a bevásárló közösségek online platformjának bemutató videóját!