6. Bevásárlóközösségek webshop platformja

A kosár közösségi élmény egyik lényeges eleme a webes felületen való vásárlás. Ugyanakkor a kosár bevásárló közösségek jellegzetes funkciói és folyamatai miatt nem tudunk egyszerű webshop szoftvereket alkalmazni.

Miért fejlesztünk új kosár webshop szoftvert?

A mi eredeti nyíregyházi webfelületünk 2013-ban készült és bár egyszerű, a rendszeres foltozásoknak köszönhetően eddig megbízhatóan szolgálta ki az egyre növekvő forgalmat. Ugyanakkor számos funkció hiányzik belőle, melyek a vásárlást kényelmesebbé tehetnék és amelyek a modern webáruházakban már alapkövetelménynek számítanak.

A NOPLANETB pályázati program támogatása most hozzásegít bennünket egy új vásárlási felület fejlesztéséhez.

Jelenleg egy olyan speciális kosár webshop szoftvert fejlesztünk, amely a lehető legjobban kiszolgálja vásárlóinkat, termelőinket és munkatársaink számára is egyszerűbbé teszi az átadási napok munkáját.

A legfontosabb új funkciók

  • vevői visszajelzések, értékelések termékekre, termelőkre (a közösségi tudás megosztása);
  • termék minősítések alkalmazása;
  • egy termelő raktárkészlete több kosár közösség által is rendelhető legyen (ahová a termelő vállalja a kiszállítást). Ezáltal a nagyobb teremlőknek nagyobb piacot nyitunk;
  • nyilvános kommunikációs felület termelő és vásárló között (rendszeresen merülnek fel kérdések, melyeket eddig vásárlóként nem tudtunk feltenni);
  • vásárlói személyre szabás (pl.: ‘kedvenc termékeim’, ‘szokásos heti termékeim’ egyszerű rendelési funkció, hogy ne kelljen minden héten minden tételt kikeresni);
  • az átadási napokon a termék átvétel digitalizálása (munkatársaink és önkénteseink munkájának megkönnyítésére);
  • adatbázis elemzések, hazai kosár közösségek összevont statisztikái;

Minden kosár közösség számára hozzáférhető

Egy webes rendelési felület sok más kiszolgáló funkciójával olyan fejlesztési feladat, mely a legtöbb induló kosár közösség anyagi korlátait meghaladja.
Célunk minden hazai kosár közösség segítése, ezért terveink szerint ezt a webshop szoftvert egy minimális fenntartási hozzájárulás fejében az ország minden kosár közössége számára átadjuk majd használatra. Ezzel könnyítjük meg számotokra a működést, vagy az elindulást.

Ez a webshop más

Gondolj bele! A webshop általában elidegenít, hiszen ki sem kell lépnünk a lakásból, hogy minden terméket megkapjunk. A kosár közösségek esetében viszont a webshop személyes kapcsolatokat, közösséget épít. Segít abban, hogy támogassuk a helyi gazdaságot, újraépítsük a közvetlen kapcsolatot termelők és fogyasztóik között.

Mikor?

Az új kosár webshop szoftverünk elkészült. A fokozatos bevezetés elkezdődött, 2020 tavaszán több közösség is elkezdi használni.