November 16-i képzés Bevásárló közösséget szervezek

Gyere el, ha azon töröd a fejed, hogy jó lenne nálatok is indítani egy bevásárló közösséget, és szeretnéd megtudni, hogy hogyan is érdemes ennek nekilátni!

Miről lesz szó?

– Arról, hogy miért érdemes bevásárló közösségeket szervezni?
– Hogyan induljunk neki ennek a feladatnak? Milyen nehézségek vannak, és milyen a támogató erők?
– Hogyan működtessük a bevásárló közösséget?
Kik a kulcs szereplők, és mi jellemző rájuk? Termelők, vásárlók, önkéntesek.
– Hol és hogyan lehet megtalálni a termelőket, a vásárlókat és az önkénteseket?
– Mitől közösség a közösség, és hogyan fejleszthető ez a minőség?
– Mit is jelent a Rövid Ellátási Lánc (REL)?
– Mit jelent vezetni egy bevásárló közösséget? Vannak-e alternatívái az egyszemélyes vezetési módszereknek?
– Hogyan lehet önfejlesztő egy bevásárló közösség?
– Működhet-e fejlett informatikai rendszer nélkül egy bevásárló közösség?
– Mit kell tudnia egy webshoppnak?
– Milyen üzleti modellek mentén működhet egy bevásárló közösség? Milyen források vannak, és ezekre hogyan érdemes tekinteni?
– Milyen motívációk vannak a rendszerben? Mi az érdeke a termelőnek, a vásárlnak és az önkénteseknek?
– Milyen gazdasági és társadalmi környezetben vagyunk, és mit változtathat egy település életében egy bevásárló közösség működése?
– Termékek minősítése. Hogyan lehetünk a tudatos emberek gyűjtőpontja? Miként lehet a leépült bizalmat erősíteni a termelők és a fogyasztók között?
– Mit jelent a marketing egy bevásárló közösség életében? Milyen eszközeink vannak ezen a téren? Miben lehetünk jobbak, mint a multik?
– Mit rejt a jövő a bevásárló közösségek számára?
– Hogyan csökkenthetjük az élelmiszer termelés és elosztás környezeti terheit, költségeit?
– Hogyan működhetnek együtt a hazai bevásárló közösségek?
– Milyen közösségi finanszírozási rendszerek segíthetik a munkánkat? Milyeneket indíthatunk mi magunk?

Ezek az ízelítő kérdésfelvetések. Biztosan neked is rengeteg kérdésed van már, amin töprengeni szoktál. Oszd meg velünk ezeket, hogy a képzésbe be tudjuk építeni! A jelentkezési felületen megteheted ezt:
https://tinyurl.com/y4k7cphx

Kinek ajánljuk a képzést?

– Akinek már megfordult a fejében az, hogy indít egy bevásárló közösséget,
– Aki már maga is részt vesz egy bevásárló közösség működtetésében, de szeretné azt egy kicsit átgondolni, fejleszteni,
– Aki termelő, de látja, hogy új módszerekre van szüksége az értékesítésben, és hajlandó másokkal összefogni ezen a téren.

Ki szervezi?

A képzést a Helyben a Jövőnk Egyesület szervezi. Közel 6 éve működtetjük a Nyíregyházi Kosár bevásárló közösséget ami heti rendszerességgel szervezi meg a helyi termékek eljuttatását a vásárlókhoz.

A Nyíregyházi Kosár alakításakor az alapítók abban állapodtak meg egymással, hogy a Tanuló Szervezeti modellt követik a működés során. Vagyis folyamatosan végezzük a tervezés, megvalósítás, mérés, és értékelés folyamatát, majd a megszerzett tapasztalatokat az újratervezés során beépítjük a rendszerbe.

A képzésen a Kosár indításának, és működtetésének a tapasztalatait is igyekszünk a résztvevőkkel megosztani, de nem az a célunk, hogy mindenhol ugyan ilyen rendszer jöjjön létre. A mi sokéves tapasztalatunk arra jó, hogy beazonosítsunk számos olyan kérdést, amire érdemes válaszokat adnia egy bevásárló közösségnek.

Mi fog történni a képzésen?

Tanulás. Lesznek előadások, és sok beszélgetés, közös gondolkodás. Mi a részvételi elvű képzéseknek vagyunk a hívei, ugyanis ez a módszer épít a résztvevők tudására is. Pont úgy, ahogy egy bevásárló közösség épít a tagjai tudására, ismereteire, képességeire is.

A képzésen a bevásárló közösségek létrehozásának és működésének a gyakorlati tapasztalataiból fogunk kiindulni, tehát nem csak elméletről lesz szó. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a képzés anyaga a gyakorlati tapasztalatokra épül. De nagyon lényegesnek tartjuk azt is, hogy átfogó képet adjunk a teljes rendszerről is. Mert mind a gyakorlati megoldások, mind a rendszer céljának a folyamatos szem előtt tartása vezethet a sikerre.

Költségek

A képzés megszervezésének és lebonyolításának a költségeit a Az Európai Unió NoPlanetB pályázata biztosítja számunkra, ezért a résztvevőknek nem kell fizetniük a programon való részvételért.

Kaució

A képzésre való jelentkezéshez egy kauciót kérünk, amit a jelentkező vissza fog kapni, ha részt vesz a képzésen. Amennyiben pedig nem vesz részt, akkor a kaució nem kerül visszafizetésre.
A kaució mértéke: 5.000 Ft

Jelentkezési feltételek

Jelentkezési határidő:
2019 november 13.

A regisztráció feltétele a jelentkezési lap kitöltése valamint a kaució befizetésé.
A képzésre 20 főt tudunk fogadni, ezért a jelentkezéseket le fogjuk zárni, ha a létszám határt elrjük.
A kaució mértéke: 5.000 Ft

A kauciót erre a számlaszámra várjuk:
Helyben a Jövőnk Egyesület

Tiszántúli Takarékszövetkezet
 68800109-11048194

A képzés ingyenes, de a résztvevőktől adományokat elfogadunk. Az adományokat egy új bevásárló közösségek életét segítő webshop szoftver elkészítésére, és további képzések szervezésére fordítjuk. Ha adományozni szeretnétek, akkor ezt a fenti bankszámlán is megtehetitek! Köszönjük ezt előre is!

Annak örülünk, ha egy településről, vagy egy csoporttól többen is részt vesztek a képzésen, mert egymást jobban tudjátok segíteni a képzés utáni időszakban. De kérjük, hogy max. 3 fő jöjjön egy csoporttól, hogy másoknak is maradjon hely..

Jelentkezési lapot itt találod:
https://tinyurl.com/y4k7cphx