2. Egyszerű termék felvitel

Mit jelent az egyszerű termék? Minden olyan termék, amely nem többféle méretben, kiszerelésben kerül forgalomba (Ha egy termék többféle variánssal rendelkezik, mint például a szemeteszsák 5l és 30l-es kiszerelésben, akkor is előbb olvasd el ezt a leírást és folytasd a termékvariáns felvitele cikkel).

Egyszerű termék felvitelét a szerkesztői felületről indíthatod, amelyet a saját kosár oldalad internet linje (URL címe) után beírt /admin link alatt érhetsz el.

Bejelentkezés a szerkesztői felületre

Ezután jelentkezz be az oldalra a korábban regisztrált felhasználónév/emailcím jelszó párossal.

Bejelentkezési felület a termékfeltöltéshez

Sikeres bejelentkezés után a következő kép fogad:

Termelői szerkesztői felület termékfeltöltéshez

A termékek menüpontra kattintva megjelenik a már rögzített termékek listája, illetve az új termék felvitele gombbal lehet terméket rögzíteni.

Az új termék gombra kattintva lehet elindítani a termékfeltöltést

Az új termék gombra kattintva egy felugró ablak jelenik meg, ahol el lehet indítani az adatrögzítést:

Új termék gombra kattintva felugró ablakban lehet elindítani a termékfeltöltést

Kitöltendő mezők:

 • Terméknév: a termék nevét írd ide, a kiszerelést (kg, ml stb.) később kell feltüntetni
 • Főtermék: mivel itt egyszerű termékről, (tehát nem termékvariánsról, lásd termékvariáns cikk) van szó, ezért hagyd üresen
 • Kategória: a legördülő menüből válaszd ki azt a fő- illetve alkategóriát, amelyhez az adott termék sorolható
 • Készlet: írd be mennyi készlettel rendelkezel az adott termékből
 • Minimum készlet: amennyiben a rendelések alapján a még eladható készlet erre a számra csökken emailben automatikus figyelmeztető értesítést kapsz, hogy hamarosan kifogy a rendszer a termékből. Amennyiben nem töltöd fel a készletet, úgy a termék automatikusan eltűnik a vásárolható termékek listájából.

Végül a Létrehoz gombbal tudod elfogadni a termékfelvitelt. A képernyő jobb alsó sarkában megjelenő zöld ikon jelzi a sikeres adatrögzítést.

A termék részletes adatainak felvitele

Miután a termék legfontosabb alapadatait rögzítettük, a részletes adattábla jelenik meg, ahol a termék minden részletes adatát kell kitölteni:

A termék infó fül alatti oldalon kell feltölteni a termékre jellemző adatokat:

 • Megnevezés: a felugró ablakon már kitöltötted
 • Darabár: a termék eladási egységára
 • Eredeti ár (akció esetén): ha akciós áron szeretnéd eladni a terméked, akkor itt tüntesd fel az eredeti árat, a darabár pedig a leértékelt ár lesz. Ha nincs leértékelés, akkor 0 szerepeljen ebben a mezőben. A termékoldalon a leértékelt termék képe mellett egy % piktogram jelenik meg, valamint az ár mellett pirossal áthúzva megfelenik az eredeti összeg is.
Akciós termék ármegjelenése a vásárlói felületen
 • Eladási mennyiségi egység: válaszd ki a legördülő menü listából, hogy milyen eladási egységben kínálod a terméket
 • Az egységár mezőt nem kell kitöltened, a rendszer automatikusan kiszámolja azt a darabár és a kiszerelés hányadosából.
 • Egységár mennyiségi egység: ez az az alapmérték, amelyet egységárként megjelenít a rendszer az ár mellett
 • Kiszerelés: a kiszerelés mennyiségi alapegységének (kg, g, liter stb) a mérőszáma
 • Kiszerelés mennyiségi egység: mennyiségi alapegység (pl: kg, g, liter stb.) Ha a darabár 425 Ft, a kiszerelés 50 és a kiszerelés mennyiségi egység gramm, akkor az egységár: 425/50=8.5, amit felfelé kerekítve 9. tehát 9Ft/g lesz a egységár.
Az ár és az eladási mennyiségi egység mellett a termékoldalon megjelenik az egységár és az egységár mennyiségi egység is
 • A szélesség, magasság, mélység adatokat azon termékek esetében kell kitölteni, amelyek a kosárba kerülnek majd, így például a hűtött termékeknél nullán kell hagyni. Minden egyéb esetben mm-ben adjuk meg a termék méreteit és a láda kiosztó algoritmus elhelyezi majd a megfelelő ládába a terméket.
 • A súly mezőbe grammban írjuk be a termék súlyát
 • Amennyiben súly mérés szükséges egy adott terméknél, mert súly alapján számoljuk az árat és az változhat, akkor pipáljuk ki ezt a mezőt. Ez a pipa azért kell, mert a ládába rendező program, az egy ládába helyezett termékek összsúlyát is összeadja, hogy ne törjenek a ládáink a túl súlyos termékek által. Ilyen esetben Inkább 2 ládába rendezik a termékeket a szoftver.

Mikor van szükség súlymérésre? A súlymérés a ládába rendezés kiszámításához kell. Az admin felületen a ládák méretén kívül megadjuk a súlyhatárt is, amit abba bele kívánunk rakni. Ha azt eléri a rendelt termékek súlya, akkor azt 2 ládába sorolhatja a rendszer. Tehát a ládába rendezés algoritmusnak 2 szempontja is van: a méretek és a súlyok.

 • Készlet: ezt már az előző ablakban kitöltöttük
 • Minimum készlet: ugyancsak kitöltöttük már
 • Amennyiben a termék hűtést igényel, akkor az igen-t válasszuk
 • Árgarancia: a termelő ebben az esetben vállalja, hogy a piaci árnál nem kínálja drágábban a termékét. Ilyenkor egy Ft piktogram jelenik meg a termékfotó szélén a termék oldalon:
Ft piktogram a bal felső sarokban, amennyiben a termelő árgaranciát vállal
 • Ládába rendezhető: például a nem hűtött, illetve nem extrém méretekkel, súllyal rendelkező, ládába tehető termékek esetén az igen-t válasszuk ki. Ládába rendezhető minden olyan termék, amely fizikailag ládába rakható a mérete vagy a halmazállapota okán. Nem ládába rendezhető pl. egy szolgáltatás
 • Termék kategória: előzetesen már kitöltöttük
 • Státusz: aktív, ha a terméket szeretnénk megjeleníteni a vásárlói felületen, inactive, ha a terméket átmenetileg nem szeretnénk a vásárlói oldalon megmutatni.
 • Kiemelt termék: Minden termelő egy terméket kiemelhet a főoldalon, ahol egy külön szekcióban megjelennek a kiemelt termékek kártyái:
A kiemelt termékek termékkártyái (termelőnként egy) megjelennek a főoldalon is
 • a TMR (Termék Minősítő Rendszer) 3-4-5 beállításai megjelennek a termékoldalon is:
 • A Leírás részben kell a termék részletes bemutatását beírni. A termékleírás a termékoldalon a termék neve alatt jelenik meg:
A termékoldal megjelenése: a terméknév alatt szerepel a részletes termékleírás
 • A MENTÉS gombra kattintva lehet az termékkitöltés tartalmát elmenteni.

Termékkép(ek) feltöltése

A Kép fül alatt található Nézőkép oszlop alatt lehet új képet feltölteni az Új kép szürke felületre kattintva. Ilyenkor felugró ablakban tallózva lehet kiválasztani a feltöltendő fotót. Feltölthetünk több fotót is, ilyenkor a termékoldalon a fő fotó alatt kis piktogrammokban megjelennek a többi fotók is. A + gombra kattintva (jobb oldali gomb) lehet elmenteni a képfeltöltést.

Termékképek feltöltése az új kép felületre kattintva, mentése a + gombra kattintva

Allergének beállítása

Az allergének fül alatt a termékek speciális fogyasztási paramétereit lehet kiválasztani: pl. cukormentes, bio, tejmentes, vegán, stb. Újabb paramétert a helyi admin tud felvinni.

Allergének beállítása

Az allergén jellemzők a temékoldalon a terméknév alatt kis piktogrammokként jelennek meg:

Allergén piktogram a termékoldalon a terméknév alatt, amikor az egér föléér, kiírja az allergén megnevezést is

Felajánlás beállítása

Termékenként is be lehet állítani a kosárnak kínált felajánlási százalékot, de legtöbbször a felajánlási alapbeállításokat használjuk, ezért ezt a mezőt ritkán szoktuk kitölteni. Ha 0 az érték, akkor a magasabb szinten beállított értéket számolja be a rendszer.

Kommentek, értékelések

A termékre érkezett kommenteket és értékeléseket itt lehet megtekinteni, elfogadni és válaszolni rájuk. A termékoldalon a regisztrált felhasználók tudnak termékértékeléseket leadni(1-5 csillaggal) és kommenteket írni. A szerkesztői felület bal szélén kis jelzésekkel is jelez a rendszer, ha komment, vagy értékelés érkezik be az áruhoz:

Jelenleg 0 komment és értékelés, de a menüsorban külön megjelenik, ha beérkezik valamilyen visszajelzés a regisztrált vásárlóktól

Elkészült a feltöltés, lássuk a vásárlói oldalon a termékünket

A kitöltött és elmentett termék után a terméklista oldalon a termék nevére kattintva egy új ablakban meg tudjuk nézni a teljes feltöltött termékoldalt:

A termékoldalra a szerkesztői felületen a termék nevére kattintva tudunk átugrani (egy új ablakban jelenik meg)

Egyszerű termék feltöltése – oktatóvideó