1. A tudástár és az oldal használatáról

Ez az oldal azért jött létre, hogy segítséget nyújtson bevásárló közösségek létrejöttéhez, illetve további fejlődéséhez A helyi közösségek megerősödése idővel elvezethet oda, hogy ezek a közösségek egymással is kapcsolatba lépnek és hálózatosan kezdenek működni.

Ha van helyben szándék és van néhány elkötelezett ember, akkor mi segítünk abban, hogy egy új bevásárló közösség hatékonyan tudja leküzdeni a kezdeti nehézségeket.

Az oldal az alábbi segítségeket nyújtja:

  • Eddigi tapasztalatokhoz és tudáshoz lehet itt hozzáférni: Átadunk egy sor olyan tapasztalatot, amin a hazai bevásárló közösségek már átmentek, így az új közösségek felkészültebben vághatnak neki a saját alakulási folyamataiknak. Ezeket a Tudástárban találjátok.
  • Segítünk nektek egymásra találni. Ezt a célt szolgálja a regisztrációs felület. Itt regisztrálva te is megtalálod saját településeden belül azokat, akik szívesen részt vennének egy közösség létrehozásában.
  • Fejlesztünk egy professzionális, a kosárközösségek sajátos igényeit kiszolgáló webshop szoftvert, amit az induló közösségek számára biztosítani tudunk. Erről a Szoftver menüpontban kaphatsz információkat.
  • Képzéseket és műhely találkozókat szervezünk azok számára, akik elszánták magukat a gyakorlati lépések megtételére. Ezen alkalmakról a Hírek menüben kapsz információt.
  • A regisztrálók számára felajánljuk a hírlevélre való feliratkozást, hogy a képzésekről, vagy egyéb, a bevásárló közösségek szempontjából fontos hírekről ne maradjatok le.

Mire nem jó ez az oldal? Miben nem tudunk segíteni?

  • Nem tudunk helyettetek bevásárló közösséget szervezni a városotokban és a falutokban. Ezt a munkát nektek kell elvégezni.
  • Nem adunk anyagi forrásokat a közösség indulásához. Ilyenekkel egyelőre nem rendelkezünk, és úgy gondoljuk, hogy minden közösségnek saját magának kell “megszülnie” önmagát. Önerőből. Ez az életképesség első feltétele. Ha csak pályázatból tervezitek finanszírozni a közösségeteket, akkor gondban lesztek, ha a pályázati forrást felélitek.