1. A tudástár és az oldal használatáról

Az oldal használatával szeretnénk segítséget nyújtani a bevásárló közösségek létrejöttéhez, illetve azok további fejlődéséhez.
Ha van helyben szándék és néhány elkötelezett ember, akkor segítünk abban, hogy az új kezdeményezés meg tudjon küzdeni a kezdeti nehézségekkel. Idővel a helyi közösségek megerősödése pedig elvezethet oda, hogy a bevásárló közösségek hálózattá fejlődjenek, amelyben szervesen tudnak együttműködni.

Az oldal az alábbi segítségeket nyújtja:

Átadunk egy sor olyan tapasztalatot, amin a hazai bevásárló közösségek már átmentek, így az új közösségek felkészültebben vághatnak neki a saját alakulási folyamataiknak. Ezeket a Tudástárban találjátok.

Képzéseket szervezünk azok számára, akik elszánták magukat a gyakorlati lépések megtételére. Ezen alkalmakról a Képzések menüben kapsz információt.

Fejlesztünk egy professzionális, a kosár közösségek sajátos igényeit kiszolgáló webshop szoftvert, amit az induló közösségek számára biztosítani tudunk. Erről a Informatikai rendszer menüpontban tudhatsz meg többet.

A már működő bevásárló közösségek számára hálózati találkozókat szervezünk, melyen közös dolgainkról tartunk megbeszéléseket, jó gyakorlatokat melyek az ország egyes közösségeiben jól működtek és másolásra alklamasak. 

Mire nem jó ez az oldal?
Miben nem tudunk segíteni?

Nem tudunk helyettetek bevásárló közösséget szervezni a városotokban, térségetekben. Ezt a munkát nektek kell elvégezni. Nem adunk anyagi forrásokat a közösség indulásához. Ilyenekkel egyelőre nem rendelkezünk, és úgy gondoljuk, hogy minden közösségnek saját magának kell “megszülnie” önmagát. Önerőből. Ez az életképesség első feltétele. Ha csak pályázatból tervezitek finanszírozni a közösségeteket, akkor gondban lesztek, ha a pályázati forrást felélitek.